Op InterSolution 2019 maakt u kennis met de laatste nieuwigheden van toonaangevende solarbedrijven. Hieronder vindt u een greep uit het aanbod:


ABB Reken op ABB voor connectiviteit en energie-efficiëntie
ABB presenteert op InterSolution het geheel vernieuwde omvormer- en zonne-energieportfolio. Zo ziet u de REACT 2 (omvormer & batterij-opslag), perfect voor backup bij stroomuitval tijdens bijvoorbeeld het afschakelplan. Daarnaast introduceert ABB de vernieuwde UNO-DM-PLUS Q (nieuwe omvormerserie tot en met 6.0 kW met compact ontwerp voor hoge prestaties bij minimale ruimte). Door de eenvoudige en snelle installatie bespaart u tot 60% van de tijd. Monitoring op afstand via mobiele app. Er wordt getoond hoe u nog meer uit uw systeem kan halen met de koppeling van omvormers aan het huisbesturingssysteem Free@Home. Ook vindt u meer info over commerciële en industriële oplossingen zoals de PVS50/60 met een erg compact ontwerp (voedingsmodule en bedradingsdoos in één chassis, waardoor installatiemiddelen en -kosten worden bespaard) en de award winning PVS175 en String Combiner Boxes.


ALIUSENERGY | VolThera Plug & Play, energiezuinig én comfortabel wonen
We praten veel over klimaatverandering, met andere woorden: hoe verduurzamen we onze samenleving? Vele oplossingen worden aangeboden, maar door de talrijke mogelijkheden lopen we het risico dat we door de bomen het bos niet meer zien. Daarom kiest AliusEnergy voor slimme oplossingen: in één klap zowel elektriciteit als warmte verduurzamen door VolThera, een paneel op het dak waar zowel elektriciteit als warmte wordt opgewekt. Daarachter verbergt zich een brok techniek die gekoppeld wordt aan een omvormer voor de elektriciteitsopwekking en een warmtepomp voor de warmteopwekking. Met VolThera halen we maximaal rendement uit de zon: per paneel 265 kWh per jaar aan elektriciteit en 1.028 kWh per jaar aan warmte. Tot wel vijfmaal de energieopbrengst van PV, warmteopwekking tijdens de nacht en bewolkte dagen, in elk jaargetijde. Voor een doorsnee eengezinswoning levert VolThera een jaarlijkse energetische besparing van 73% op.


CLIMAPAC Climapac presenteert ClimaSolar
Climapac is exclusief verdeler van Dualsun hybride PVT-zonnepanelen. Deze worden volledig geïntegreerd in het unieke ClimaSolar-concept. ClimaSolar staat voor een energieneutrale verwarmingsinstallatie. De hybride zonnepanelen leveren warmte en elektriciteit aan de warmtepomp. De warmtepomp transformeert de warmte naar een hogere temperatuur die geschikt is voor sanitair warm water en vloerverwarming. Door de koeling van de PV-zijde is de elektrische opbrengst tot 30% hoger op zomerse dagen. ClimaSolar is geschikt voor zowel residentieel als voor grote projecten zoals hotel- en appartementsbouw.


ECOTRONIC | PergoSlate: een terrasoverkapping met zonnepanelen? Ja, het kan!
PergoSlate biedt een oplossing voor pergola’s in de ruimste betekenis: voor horecazaken, particuliere terrassen, carports, fietsenstallingen… De constructie is volledig opgebouwd uit gepoederlakte aluminiumprofielen, met keuze uit alle RAL-kleuren en 25 jaar garantie op de lak. Keuze uit drie verschillende stijlen van basic naar modern tot klassiek. De geïntegreerde zonnepanelen overlappen elkaar om een waterdichte constructie te verzekeren. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen glas/glas en twee uitvoeringen glas/backsheet. Alles wordt in één pakket gemaakt met standaard afmetingen. Op aanvraag levert Ecotronic ook (schuif)wanden met glas en zonnewering op maat.


ELECTRIXITIES SunMan eArche-panelen beter geschikt voor grote daken 
Ongeveer 50% van de daken van industriële, commerciële en agrarische gebouwen, vlak of licht hellend, kunnen vanwege hun overmatige gewicht geen conventionele fotovoltaïsche installaties dragen. De eArche-panelen van SunMan Energy, ultralicht en flexibel, bieden een oplossing voor dit probleem, door belangrijke nieuwe opportuniteiten te openen voor installateurs. Hun mono- en polykristallijne cellen geven een hoger rendement omdat SunMan-panelen minder verwarmen dan glaspanelen. De SunMan-panelen bestaan uit glasvezelcomposieten en zijn minder dan 3 mm dik. Hun gewicht is vederlicht, ongeveer 3 kg/m2, waardoor verschillende bevestigingsmiddelen zonder ballast mogelijk zijn. SunMan eArche-panelen hebben dezelfde levensduur als glaspanelen omdat ze worden beschermd door een ETFE-film die bestand is tegen weersinvloeden en corrosieve producten (zout, meststoffen, ammoniak). Ontdek deze innovatie op InterSolution.


FRONIUS | Op maat gesneden opslagoplossingen
Voor installatie-exploitanten is het belangrijk om zelfopgewekte stroom optimaal te verbruiken. Daartoe moeten ze in staat zijn zonnestroom tussentijds efficiënt op te slaan en flexibel in te zetten. Het portfolio van Fronius bevat op maat gesneden opslagoplossingen voor een scala aan toepassingen: van warmwateropslag met de Fronius Ohmpilot, via compatibele opslagproducten van toonaangevende fabrikanten als LG en BYD, tot de volledig geïntegreerde alles-in-één-oplossing Fronius Energy Package. Anders dan de meeste aanbieders biedt Fronius niet één perfecte oplossing voor alles. In plaats daarvan bieden zij een uitgebreide reeks mogelijkheden, zodat de installateur op basis van de individuele situatie van de klant en zijn eigen voorkeuren precies de juiste oplossing kan samenstellen. Op InterSolution wordt de uitgebreide wereld van Fronius-opslagoplossingen gepresenteerd.


GPC EUROPE | Nieuwe SMA Tripower-serie, Enphase IQ7 en Huawei-omvormers
De bekende SMA Tripower wordt opgevolgd door de Sunny Tripower 3.0-6.0. Deze driefasige omvormer voor particuliere huishoudens combineert topprestaties met maximaal comfort voor zijn gebruikers. Met geïntegreerde schaduwoplossingen en SMA Smart connected zorgen deze omvormers voor maximale zonneopbrengst. De Enphase IQ7 en IQ7+, de 7e generatie micro-omvormers, bereiken de hoogste efficiëntie in hun klasse en zijn geoptimaliseerd voor hoogvermogen-modules met 60 en 72 cellen. Deze reeks sluit volledig aan op de Envoy-S en het bewakings- en analysesysteem Enlighten. In combinatie met de Enphase AC-batterij bent u volledig klaar voor slimme energieopslag. De Huawei-omvormers zijn nieuw in het assortiment bij GPC Europe. Met zowel monofasige en driefasige omvormers, optimizers en monitoring-toebehoren beschikt Huawei over een uiterst compleet productaanbod tegen een scherpe prijs.


HANWHA Q-CELLS | Hoogwaardige prestaties zijn de norm met Q.PEAK DUO-G5-halvecelmodule
De Q.PEAK DUO-G5 staat in de hele sector bekend als een pionier binnen de halvecelmodules en wordt op InterSolution gepresenteerd door Q CELLS. De Q.PEAK DUO werd begin 2018 geïntroduceerd op Europese markten en is razendsnel uitgegroeid tot een grensoverschrijdende innovatie op het gebied van modules. Het combineert de vermogensverbeterende eigenschappen van Q.ANTUM DUO-technologie en halvecelprestaties met innovaties zoals 6 busbars en connectiviteit met ronde draden. Zo levert Q.PEAK DUO een rendement dat gemiddeld 5% hoger ligt dan de PERC-modules die nu de norm zijn binnen de sector. Het is ook verkrijgbaar in een volledig zwarte versie, in de vorm van de Q.PEAK DUO BLK-G5, voor verbeterde esthetische eigenschappen. Deze zonnecellen met groot vermogen zijn dus ideaal voor allerlei soorten installaties, van privédaken tot grootschalige, op de grond geplaatste series. De halveceltechnologie zorgt voor uitstekende prestaties bij weinig licht. Dus series die zijn uitgerust met de Q.PEAK DUO-G5-modules maken optimaal gebruik van daglichturen, ongeacht de locatie.


INDESOL | GREENROCK: energie-opslag met Energy Management System (EMS)
Het zoutwater-energieopslagsysteem van GREENROCK is een volledig geïntegreerde oplossing voor elektrische energie. De zoutwaterbatterij is gebaseerd op milieuvriendelijke materialen en is volledig onderhoudsvrij en veilig. Elektriciteit geproduceerd door fotovoltaïsche zonnepanelen of windmolens wordt opgeslagen en gebruikt tijdens periodes dat de zon niet schijnt of het windstil is. Als het elektriciteitsnet wegvalt, voorzien de batterijen in een back-up. Belangrijke verbruikers, zoals koelkast, diepvriezer, alarmsystemen en andere, blijven van stroom voorzien. De GREENROCK-energieoplossingen zijn perfect geschikt voor woningen of bedrijven die zelfopgewekte energie zoveel mogelijk willen inzetten voor eigen verbruik, dag en nacht. De technologie heeft zich reeds succesvol bewezen in duizenden installaties. Capaciteit van 5 tot 30 kWh voor de standaard systemen en levensduur van meer dan 15 jaar.


KRANNICH SOLAR | Nieuwe AXITEC-module met shingle-technologie
Met AXIblackperfect presenteert AXITEC een nieuwe celtechnologie in zogenaamde shingle-technologie. In deze nieuwe moduletechnologie worden de cellen in gelijke delen gesneden en verbonden. De term ‘shingle-technologie’ komt van de positie van de celdelen, die eruitzien als dakspanen. Deze technologie vergroot het actieve oppervlak van de module en vermindert elektriciteitsverlies. De technische eigenschappen met een efficiëntie van 18,4 tot 19,6% en een vermogen van 320-340Wp zijn uitstekend voor een volledig zwarte module. Omdat er geen geleidende sporen op de voorzijde van de module zijn, wordt een homogeen zwart module-oppervlak gecreëerd, waardoor een nieuw esthetisch module-ontwerp mogelijk wordt. Het resultaat is een kleuruniform dakoppervlak.


NAVETTO | Oplossing voor piramidevormige daken
Navetto is distributeur van Trienergia voor de Benelux. Met de Trienergia-panelen in driehoekige vorm kan de perfecte PV-installatie worden gebouwd op elk dak met schuine zijkanten. De hoekelementen zijn standaard 45 graden en daarmee voor de meeste gevallen toe te passen. Trienergia-panelen bieden een hoog rendement door backcontact-technologie. De 21 cells driehoekige panelen zijn 110Wp en de 42 cells rechthoekige panelen zijn 220Wp. Uitgevoerd in full black met 12 jaar productgarantie. Op InterSolution ontdekt u de mogelijkheden voor piramidevormige daken.


RENUSOL | Nieuwe samenwerking met S-5!
Als Europees Premium Partner verdeelt Renusol nu staande naadklemmen van de Amerikaanse fabrikant S-5! voor daken met staande naden. Dit stelt Renusol in staat om aan de groeiende vraag op dit gebied te voldoen en een nieuw belangrijk toepassingsgebied te dekken dankzij het assortiment. De extreem hoge opbreekkrachten zijn niet het enige voordeel van staande naadklemmen van 's werelds toonaangevende oplossingen voor metalen dakbevestigingen. De over het algemeen zeer hoge kwaliteit van het volledige assortiment maakt S-5! tot een uitstekende partner voor Renusol. Met deze samenwerking kunt u profiteren van gunstige prijzen op de Europese markt en een verhoogde beschikbaarheid van deze zeer populaire klemmen. Sommige S-5!-tangen hebben certificaten en ook een technische goedkeuring van DiBt (Institute of Construction Technology) voor Duitsland. Als gevolg hiervan krijgt u een getest en betrouwbaar goedgekeurde oplossing.


SMA SMA zorgt voor kennis én koffie
Met gloednieuwe producten en geavanceerde oplossingen voorziet SMA installateurs en eigenaars van 100% comfort en een maximale opbrengst. In het residentiële segment wordt het portfolio gestroomlijnd met vernieuwde versies van al bestaande producten én wordt een nieuwe omvormer verwacht. De ingebouwde service SMA Smart Connected en de geïntegreerde paneelmonitoring – zoals nu aanwezig bij de Sunny Tripower 3.0-6.0 – zal beschikbaar worden op meerdere residentiële omvormers. SMA maakt u graag wegwijs in het potentieel dat de nieuwe C10/11 voor uw project biedt. Bovendien stoomt SMA u klaar voor de toekomst van energiemanagement en opslag, en tonen zij hoe u een grotere onafhankelijkheid kan creëren van de stijgende energieprijzen. Een uitgebreide meet & greet met de medewerkers van SMA kan op hun coffee corner. Een diepgaande meet & greet met de producten en oplossingen van SMA kan daarnaast ook op de standen van officiële distributiepartners.


SOLAREDGE | Nieuwe generatie commerciële omvormers
SolarEdge is wereldmarktleider op het gebied van smart energy technology. Door eersteklas technische expertise en een constante focus op innovatie, creëert SolaEdge smart energy oplossingen 'that power our lives'. Het aanbod 3-faseomvormers van SolarEdge met synergietechnologie tot 100 kW combineert een groot vermogen met een eenvoudige installatie. Het omvormerontwerp is gebaseerd op een basis- en secundaire unit die klein en licht zijn. Ze nemen weinig plaats in op de muur en kunnen eenvoudig door één of twee personen gemonteerd worden. Door hoge vermogensomvormers van SolarEdge te installeren – in plaats van meerdere kleine omvormers – worden de configuratietijden en kosten verminderd. U kunt uw omvormer nu direct vanaf uw smartphone activeren en configureren met behulp van de mobiele SetApp van SolarEdge. Deze nieuwe generatie 3-faseomvormers van SolarEdge met synergietechnologie zijn leverbaar in vermogens van 82,8 kW en 100 kW.


SOLAR MONKEY Nederlandse zonnepanelensoftware verovert België
Solar Monkey, sinds 2017 de marktleider in zonnepanelensoftware in Nederland, heeft recent ook haar vleugels in België gespreid. De software staat zonnepaneelverkopers toe binnen enkele minuten een design en offerte te maken. CEO Jan-Pieter Versluis: “Ons product betekent een reuzensprong voor zonnepaneelverkopers. Nu kunnen ze na het eerste klantencontact opvolgen met een offerte. Hierdoor hebben ze hun handen vrij voor verdere groei.” Naast het ontwerpen van volledige systemen, die met één druk op de knop vertaald kunnen worden naar een aantrekkelijke offerte, zit er in de software ook een automatische opbrengstberekening. Ongeacht het merk zonnepanelen en omvormer. Solar Monkey kenmerkt zich daarnaast door het gebruiksgemak. Systemen kunnen eenvoudig en zonder extra kosten worden gewijzigd. Met de Belgische zonnemarkt in de lift ziet het jonge bedrijf grote kansen.


VOESTALPINE SADEF FlexPark: de gestandaardiseerde oplossing voor kleine en middelgrote carport-projecten
Nu ook beschikbaar voor grotere projecten (systeem Multiple). De eerste projecten werden reeds opgeleverd in de Benelux. De afwerking (laadpalen, bedrijfslogo…) kan verder uitgevoerd worden door de klant.


WATTKRAFT | Nieuwe ´future ready´ mono-faseomvormers van Huawei
In de markt van de 3-faseomvormers is Huawei volgens GTM Research wereldwijd marktleider. Ook voor de markt van de kleinere residentiële systemen heeft Huawei deze ambitie uitgesproken. Voorbije zomer werd de mono-faseomvormer van Huawei gelanceerd. Deze kan uitgerust worden met power optimizers die partieel te gebruiken zijn. Hierdoor is een flexibel systeemontwerp met een maximale opbrengst mogelijk. De power optimizers worden geplaatst op de zonnepanelen waar dat nodig is, bijvoorbeeld in geval van schaduwwerking. Tot slot is de mono-faseomvormer `future ready´, onder meer voor bijvoorbeeld batterijopslagmogelijkheden. Op InterSolution verneemt u alles over de ‘future proof’ oplossingen van Huawei.Officiële beurscatalogus

uitgegeven door: